Яхния от зрял фасул печен на фурна със свинско месо

Въпреки, че е пости у нас не спазваме традицията. 

Все пак имам мъж Физик и Господ за него не е, това което е за другите :). 

А аз все още съм от майките, които кърмят детето си и също не постя :)


Яхния от зрял фасул печен на фурна със свинско месо :)





Продукти:



300 г зрял фасул


300 гр.. свинско месо
2 глава кромид лук
1 морков
150 г консервирани домати
2 бр. чушки
сух джоджен
2 ч л червен пипер
сол
1/2 с л брашно
Къкрещи свински мръвки с фасул


Нарязани лук, морков и чушка


Всички на едно място в тенджерата


Добавка шепа джоджен (сух)


Фасула е в тавата и трябва да се постави във фурната


Секунди след изваждането на фасула от фурната :)

Приготвяне:



 Изчистеният и измит фасул се накисвам в студена вода 5-6 часа.
 В отделна тенджера завира студена вода, като това стане измивам фасула отново, заливам го се със студена вода като кипне сменям водата с горещата в другата тенджера след което  се вари на тих огън с прибавеното на късчета месо.
 Към полусварения фасул се прибавям обелените, измити и нарязани на кубчета моркови, пиперките, част от лука и солта. Като омекне свалям от огъня и в останалата мазнина се запържвам леко брашното, останалият дребно нарязан лук,  доматите, нарязани на дребно.  Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от сварения фасул и се изсипва при фасула.  Прибавям джоджена. изсипвам в тавичка и го запичам във фурната за 10 минути.След отстраняването от огъня се поръсва с дребно нарязания магданоз.


Една идея :) 
Ако месото ви свърши (както по принцип става доста често у нас) сложете на грила наденица, запечете я и яденето е готово отново различно но вкусно :)

p.s.  Водата я сменям, защото ме боли корема от газообразуващите елементи ;)  във  фасула :)

Коментари

Популярни публикации