Яхния от зрял фасул печен на фурна със свинско месо
Въпреки, че е пости у нас не спазваме традицията.
Все пак имам мъж Физик и Господ за него не е, това което е за другите :).
А аз все още съм от майките, които кърмят детето си и също не постя :)
Яхния от зрял фасул печен на фурна със свинско месо :)
2 глава кромид лук
1 морков
150 г консервирани домати
2 бр. чушки
сух джоджен
2 ч л червен пипер
сол
1/2 с л брашно
Къкрещи свински мръвки с фасул |
Нарязани лук, морков и чушка |
Всички на едно място в тенджерата |
Добавка шепа джоджен (сух) |
Фасула е в тавата и трябва да се постави във фурната |
Секунди след изваждането на фасула от фурната :) |
Приготвяне:
Изчистеният и измит фасул се накисвам в студена вода 5-6 часа.
В отделна тенджера завира студена вода, като това стане измивам фасула отново, заливам го се със студена вода като кипне сменям водата с горещата в другата тенджера след което се вари на тих огън с прибавеното на късчета месо.
Към полусварения фасул се прибавям обелените, измити и нарязани на кубчета моркови, пиперките, част от лука и солта. Като омекне свалям от огъня и в останалата мазнина се запържвам леко брашното, останалият дребно нарязан лук, доматите, нарязани на дребно. Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от сварения фасул и се изсипва при фасула. Прибавям джоджена. изсипвам в тавичка и го запичам във фурната за 10 минути.След отстраняването от огъня се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Към полусварения фасул се прибавям обелените, измити и нарязани на кубчета моркови, пиперките, част от лука и солта. Като омекне свалям от огъня и в останалата мазнина се запържвам леко брашното, останалият дребно нарязан лук, доматите, нарязани на дребно. Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от сварения фасул и се изсипва при фасула. Прибавям джоджена. изсипвам в тавичка и го запичам във фурната за 10 минути.След отстраняването от огъня се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Една идея :)
Ако месото ви свърши (както по принцип става доста често у нас) сложете на грила наденица, запечете я и яденето е готово отново различно но вкусно :)
Коментари
Публикуване на коментар