Кифли по стара българска рецепта

Продукти:
1 пакетче - мая
1 лъжица - захар
100 грама - топла вода
100 грама - топло прясно мляко
100 грама - олио масло
1 яйце
3 лъжици - краве масло
500 грама - брашно
1 лъжица - сол
Приготвяне:
Разбъркваме маята, захарта, млякото,  водата,, олиото и яйцето. Към тях прибавяме брашното и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса  1 час на топло. След изтичането на времето, го премесваме с малко олио, разделяме го на равни части, от които правим малки топки, които една по една разточваме, навивамена руло. По желание може да се сложи някаква плънка (кашкавал, дебърцини, кренвирш и т.н). Оставят се още 30 минути. В това време може да пуснем фурната да загрява до 200 градуса. Когато я достигне, с четка намазваме отгоре с вода и я пъхаме във фурната за 30 минути. Като я извадим с краве масло намазваме и оставяме за 15 минути да омекне коричката.
Приятен апетит ♥️


Коментари

Популярни публикации