Гювеч със свинско месо
|
Продукти за гювеча:
Показани са на снимката + сол и подправки |
|
Приготовление:
Месото се сварява. А граха се закратко се пуска в подсолена вода. Останалите продукти се нарязват. Лука, моркова, чушката се запържват в мазнина след което се прибавят в тавата при картофите и граха. Сместа се разбърква и се залива с бульона от свареното свинско месо ( може месото да е телешко, пилешко, агнешко) |
|
Ако бульона е малко то се налива и малко топла вода за да се покрият картофите.
Всичко това се вкарва във фурната. Запича се до омекване на картофите и морковите.
Когато това стане се прибавя и доматения сок с 2 с.лъж. брашно |
|
Изважда се след 10 минути, оставя се да поизстине и се хапва :) |
Приятен апетит!!!
p.s. Надявам се да споделите харесва ли ви ястието :)
Коментари
Публикуване на коментар