Гювеч с пилешко месо и зеленчуци

Гювеч с пилешко месо и зеленчуци


Рецепта:
1. 500 гр. картофи
2. 500 гр. пилешки бутчета
3. 250 гр. бланширан грах
4. 2 бр. моркови
5. 1 глава лук
6. 100 гр. доматен сок
7. 2 с.л. брашно
8. 100 гр. краве масло (може и олио)
9.  сол на вкус
10. 500 гр. Пилешки бульон (може и само вода)
10. подправки - риган, черен пипер, дафинов лист, червен пипер 

Приготовление:
Обелвам и нарязвам зеленчуците.Запържвам бутчетата като преди това съм ги посолила леко . Задушавам лука. 
В гювеча нареждам ред картофи, ред грах, ред лук и така до края на всички продукти.
Бульона  доматения сок и брашното ги смесвам и заливам всичко. Разстопеното масло изсипвам отгоре, затварям капака на гювеча и го слагам във фурната за около час. На 200 градуса.

Приятен обяд :)

Коментари

Популярни публикации